Azi am început primirea dosarelor pentru a oferi suport la plata chiriei ucrainenilor maxim vulnerabili, care nu reușesc să-și acopere costurile de bază.

Încercăm astfel să prevenim situația în care aceștia vor rămâne fără locuință pentru că nu se încadrează la programul guvernamental de suport.

Poate că mulți români cred că acest program este foarte cuprinzător, dar noi știm că majoritatea persoanelor cu dizabilități nu reușesc să-și obțină certificat de handicap în România, chiar dacă sunt în fază terminală, au amputații sau sunt pacienți ocologici în stare invalidantă.

Femeile cu sarcină mai avansată de 6 luni, mamele copiilor cu dizabilități care nu primesc statutul de însoțitor și eventual mai au și alți copii, vârstnicii care nu au pensie în Ucraina. Aceste categorii de cătățeni ucraineni refugiați nu se încadrează în programul guvernamental, deși sunt foate vulnerabili.

Până la finalul lunii solicitanții admiși vor avea contractele semnate și vom vira banii către cei care, începând de azi vin cu solicitări.

Suportul financiar este susținut de AA -German Federal Foreign Office, prin Diakonie Katastrophenhilfe, iar banii au fost atrași prin proiect de FONSS.

Colegii de la Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi care lucrează în Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați CTR Nicolina ne ajută în realizarea dosarelor.