Vă anunțăm că FONSS– Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale va distribui vouchere pentru perioada de iarnă, persoanelor strămutate din Ucraina în județul Iași, care au documentele solicitate mai jos și semnează formularele puse la dispoziție de FONSS.

Persoanele care doresc acest tip de suport trebuie să completeze o cerere online aflată aici: https://forms.gle/SwrCMM6TL9RS5HNX7 sau cerere în format fizic (ce va fi la receptia Centrului Nicolina).

Cererea online se va completa până vineri seara la ora 20.00. După această oră, formularul va fi restricționat.

Voucherele se vor distribui în data de 18 februarie 2024, începând cu ora 10.00 și până la ora 16.00 și luni 19 februarie 2024, între orele 10.00 și 16.00- la Centrul Nicolina Iași.

Persoanele acceptate vor primi un sms cu intervalul orar și ziua în care trebuie să se prezinte pentru ridicarea voucherelor.

La prezentarea la centru trebuie să aveți la dumneavoastră următoarele documente (pentru dvs și toți membrii familiei dvs):

1. Original și copie dupa Protecția Temporară (pentru toți membrii familiei pentru care se solicită suport).

2. Cardul de la Magazinul Social RoUa

3. Original și copie pașaport (pentru toți cei pentru care se solicită suport).

La centru veți completa:

4. Cerere (dacă nu ați trimis cererea în format electronic)

5. Declarație pe proprie răspundere privind domiciliul

6. Acord de utilizare a datelor cu caracter personal

7. Formular de feedback (va fi obținut de la recepția Centrului Nicolina).

Vor fi acordare pachete de câte 13 vouchere a 50 lei/voucher, numărul de pachete fiind proportional cu numărul de membri în familie.

Voucherele se vor distribui adulților din familie sau persoanelor singure, în funcție de numărul membrilor de familie.

Precizăm că înțelegem prin familie: părinții și copiii minori, un cuplu sau persoane singure.

Această activitate face parte din programul ”Răspuns umanitar integrat pentru ucrainenii afectați de conflict și pentru resortisanții țărilor terțe în Ucraina, Polonia, România și Republica Moldova” implementat de FONSS cu suportul Diakonie Katastrophenhilfe și AA Germania.

Menționăm că Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați CTR Nicolina prin care se desfașoară toate aceste activități funcționează ca un parteneriat între un consorțiu de ONG-uri: FONSS, Asociatia Afterhills, ParentIS și Asociatia Grupul Zambetul Nostru și Primăria Municipiului Iași, din marte 2022.