Avem o veste care speram să fie bună pentru ucraineni. Azi s-a decis reluarea plăților către ucraineni pe programul guvernamental. Guvernul României a aprobat în ședința din data de 8 februarie 2024 MEMORANDUMUL cu tema: Asigurarea fondurilor necesare pentru acordarea asistenţei umanitare aferente lunilor iulie-decembrie 2023, cetățenilor străini proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Documentul propune efectuarea plăților restante pentru acordarea asistenței umanitare cetățenilor străini proveniți din zona conflictului armat din Ucraina din bugetul Ministerului Afacerilor Interne aprobat în anul 2024, la capitolul „Asistență socială”.

Pentru acoperirea acestor restanțe sunt necesare fonduri totale de 165,6 milioane lei, detaliate astfel:

▪️pentru luna aprilie 2023, suma restantă este de 18 milioane lei;

▪️pentru luna iunie 2023, suma restantă este de 1,75 milioane lei;

▪️pentru perioada iulie-decembrie 2023, suma de 145,85 milioane lei.

Așadar este momentul să vă asigurați că nu aveti contul blocat sau suspendat și cel mai simplu e sa încercați să depuneți o suma minimă de 10 lei. Dacă nu mai este valid contul, veți constata cu prilejul acestei alimentari. Menționăm că la unele bănci, în condițiile în care mai multe luni nu sunt mișcări pe cont (alimenatre sau extragere de bani) contul se suspendă.

În cazul în care primăriile direcționează către voi banii și ei se întorc pentru că sunt nereguli la cont, e foarte posibil să pierdeți banii respectivi.

Acest anunt a fost postat ca informare în cadrul proiectului RESTART- – Reziliență, protecție și incluziune socială a persoanelor strămutate forțat din Ucraina, aflate pe teritoriul României- Contract ACF_A6.1_RR_06.

Proiectul Restart este derulat de FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, în parteneriat cu Confederația Caritas Romania prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2020.

Conținutul acestui document nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2020; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.ro. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile pe www.activecitizensfund.ro.